Binnenschilderwerk
Buitenschilderwerk
Termijnonderhoud
Houtrotreparaties


Schilderwerk buiten


Voorkom hogere onderhoudskosten aan uw woning. Wees op tijd met het schilderen van de buitenkant van uw woning.
  SCHILDERWERK BUITEN

Het onderhoud van buitenschilderwerk is van groot belang voor woningen en bedrijfspanden. Het schilderwerk moet er niet alleen netjes uitzien, maar het heeft ook een beschermende functie o.a. tegen weersinvloeden.
Een gedegen voorbehandeling en afwerking met hoogwaardige verfproducten is essentieel voor de levensduur van met name hout.

Daarnaast geeft schilderwerk een ander uiterlijk aan uw huis. Als uw woning goed in de verf staat, ziet dat er fris en mooi uit. Goed schilderwerk is daarmee ook belangrijk voor de waarde van uw huis.

Uw buitenschilderwerk is ongeveer een keer per vijf jaar toe aan een nieuwe lik verf. Het schilderwerk op het zuiden en westen is vaak eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Daarnaast zijn er verfsoorten waarbij onderhoud vaker nodig is, denk bijvoorbeeld aan lak of beits.

Wanneer is het tijd om een schilder in te schakelen?
•Als uw schilderwerk blaasjes en scheurtjes vertoont. Beschadiging van het schilderwerk begint vaak bij de liggende onderdelen, zoals een vensterbank.
•Als de verf zichtbaar beschadigd, versleten of verkleurd is. Denk hierbij ook aan het binnenschilderwerk, zoals versleten vloeren of verkleurde muren.
•Als de verf verpoedert (afgeeft) of niet meer goed hecht. U kunt dit controleren door de zogenaamde poederproef uit te voeren.

Poederproef.
Maak uw schilderwerk op een plek met een natte doek schoon. Als er verfpoeder op de doek achterblijft, dan is het tijd om een schilder in te schakelen.

Voor advies en vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.